Toxicity of sodium hydrocarbonate in experiments on simple and white mice and qualitative indicators of milk and meat in the diets of animals
Abstract
The article deals with the toxicity, without the biological value of sodium bicarbonate, as well as its effect on the quality of animal origin.
About the Authors
T. N. KamenskayaBelarus
S. A. Lukyanchik
Belarus
L. L. Krivenok
Belarus
O. V. Khendogina
Belarus
References
1. Горбатова, К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учеб. пособие / К. К. Горбатова. - 3-е изд., перераб. и доп. - СПб. : ГИОРД, 2001. - 314 с.
2. Разумовский, П. Безопасное кормление. Раскисляем рацион коровы / П. Разумовский, И. Пахомов //Белорусское сельское хозяйство. - 2013. - № 2 (130). - С. 20-24.
3. Сидоров, М. А. Нормальная микрофлора животных и ее коррекция пробиотиками / М. А. Сидоров, В. В. Субботин //Ветеринария. - 2001. - № 11. - С. 17-22.
4. Методические рекомендации по ускоренному определению токсичности и безвредности кормов и кормовых добавок : метод. рекомендации / П. А. Красочко [и др.]. - Минск, 2015. -12 с.
Review
For citations:
Kamenskaya T.N., Lukyanchik S.A., Krivenok L.L., Khendogina O.V. Toxicity of sodium hydrocarbonate in experiments on simple and white mice and qualitative indicators of milk and meat in the diets of animals. Ecology and Animal World. 2020;(2):66-70. (In Russ.)