Preview

Ecology and Animal World

Advanced search

Toxicity of sodium hydrocarbonate in experiments on simple and white mice and qualitative indicators of milk and meat in the diets of animals

Abstract

The article deals with the toxicity, without the biological value of sodium bicarbonate, as well as its effect on the quality of animal origin.

About the Authors

T. N. Kamenskaya
Институт экспериментальной ветеринарии им. С.Н. Вышелесского
Belarus


S. A. Lukyanchik
Институт экспериментальной ветеринарии им. С.Н. Вышелесского
Belarus


L. L. Krivenok
Институт экспериментальной ветеринарии им. С.Н. Вышелесского
Belarus


O. V. Khendogina
Институт экспериментальной ветеринарии им. С.Н. Вышелесского
Belarus


References

1. Горбатова, К. К. Биохимия молока и молочных продуктов : учеб. пособие / К. К. Горбатова. - 3-е изд., перераб. и доп. - СПб. : ГИОРД, 2001. - 314 с.

2. Разумовский, П. Безопасное кормление. Раскисляем рацион коровы / П. Разумовский, И. Пахомов //Белорусское сельское хозяйство. - 2013. - № 2 (130). - С. 20-24.

3. Сидоров, М. А. Нормальная микрофлора животных и ее коррекция пробиотиками / М. А. Сидоров, В. В. Субботин //Ветеринария. - 2001. - № 11. - С. 17-22.

4. Методические рекомендации по ускоренному определению токсичности и безвредности кормов и кормовых добавок : метод. рекомендации / П. А. Красочко [и др.]. - Минск, 2015. -12 с.


Review

For citations:


Kamenskaya T.N., Lukyanchik S.A., Krivenok L.L., Khendogina O.V. Toxicity of sodium hydrocarbonate in experiments on simple and white mice and qualitative indicators of milk and meat in the diets of animals. Ecology and Animal World. 2020;(2):66-70. (In Russ.)

Views: 192


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2224-1647 (Print)